Lokale materialer

Råmaterialerne

Samarbejde mellem lokale bornholmske virksomheder og idemanden har skabt det unikke spise- & serveringsstel. Hele vejen igennem udviklingsprocesserne er der bornholmske virksomheder involveret. Samarbejdet mellem Per Andersen og de bornholmske leverandører, har været et særdeles udviklende og inspirerende forløb, alle har bidraget til det færdige produkt.

Råmaterialerne

Miljøvenlige aspekter af bornholmsk spisestel

Udgangspunktet er, som tidligere nævnt, at gøre så lidt ved hvert produkt som overhovedet muligt, lade naturen selv bestemme farve og mønster på hvert produkt.

Hver af vores leverandører er lokale virksomheder som lægger vægt på miljø, natur og mennesker. Under fremstillingen af vores produkter er disse områder hele tiden en væsentlig del i processen.

Vi arbejder på at udvikle vores helt egen bornholmske emballage. I dag er vores emballage FSC-mærket og som en del af pakkematerialet indgår høvlspåner fra et lokalt Bornholmsk savværk. De samles i sække, tørres og så henter vi den sammen med keramikken og glassene, på den måde optimerer vi også varetransporten.

“En stor tak til Chester, Jesper, Mads, Allan, Anette og Tobias” siger Per Andersen.

 Vi lader naturen bestemme mest muligt

Råmateriale

Egetræet

Egetræet, som bruges både til egetræsholderen Trioholder, som holder til 3 tapasskåle og vender du den om så har du en serverings flade, egetræsplanken med saftrillen der kan gå i ovnen – på den anden side bruges til at servere på, til selve grundpladerne, Symfoni, Harmoni og Balance som på den ene side har en skærebrætsfunktion, på den anden side med udskæringer, kommer i størst mulig grad også fra Bornholm.

Der kan forekomme perioder hvor det er umuligt at opdrive bornholmsk egetræ og i de perioder vil træet blive indkøbt fra forskellige leverandører.

Men hver eneste grundplade, planke og tapasskåleholder er tilskåret, udskåret og olieret, manuelt.

Det er simpelthen gedigent håndværk, hvilket bl.a. kan ses på de to samlinger på selve egetræsholderen, i hver side er der en manuel samling af træet med et stykke træ, hvilket sikrer at skærebrættet ikke bliver skævt, hvis det får fugtighed.

Råmateriale

Granit

Granitten brydes forskellige steder i bruddet og kan være fra forskellige tidsaldre. Men de granittyper som findes i Eat-on-Bornholm.com`s produktserie er omkring 1.5 milliard år gammel, skabt lang tid før dyrene overhovedet eksisterede, granitten er reelt set det halvdelen af øen består af. Granitten slibes og poleres, så farvespillet kommer frem i hvert produkt, men selvom det er granit fra samme sten, er to stykker aldrig ens.

Den røde granit hedder Helletsbakke og er den mest grovkornede af de bornholmske klipper.

Den sorte granit er “Konge granitten” som Blå Rønne også kaldes, er den ældste af de bornholmske klipper og brydes i Klippeløkken. I sin rå form fremstår Blå Rønne antracitgrå med rødlige pegmatitter.

Råmateriale

Keramikken

Keramikken er håndlavet af stentøjsler, glasuren/farven og formen er udviklet til Eat-on-Bornholm.com`s produkter, et håndskabt og formet produkt hvorfor der vil være naturlige afvigelser fra produkt til produkt.

Råmateriale

Glassene

Glas er et fantastisk levende produkt. Hele processen med at omdanne sand til glas ved høje temperaturer, forme og færdiggøre en masse til et brugbart produkt, er en både teknisk og visuel imponerede proces.

De glasprodukter som indgår i vores produktprogram, skabes i et glaspusteri på det østlige Bornholm.